Gå til indhold

Pakkeforløb

De regionale pakkeforløb i psykiatrien er med til at sikre psykiatriske patienter et behandlingstilbud af en ensartet og høj kvalitet på tværs af landet.

Pakkeforløb for den ambulante psykiatri

Der er behandlingspakkeforløb på en række områder inden for den ambulante psykiatri. Pakkeforløbene betyder mere ensartede behandlingsforløb af høj kvalitet til patienter med samme psykiske sygdom og behandlingsbehov på tværs af regionerne. Desuden understøtter pakkerne en hurtigere udredning og behandling og skaber en ramme, der afstemmer patienternes forventninger og skaber en gennemsigtighed for det samlede forløb. Pakkeforløbene retter sig mod både patienter, pårørende og sundhedsfagligt personale, og indeholder relevant information om det behandlingsmæssige indhold og varigheden af behandlingsforløbet. I pakkerforløbene indgår desuden undersøgelse for fysiske sygdomme og krav om pårørendes inddragelse. Pakkeforløbene revideres løbende fagligt herunder ift. evidens og sammenhænge med bl.a. foreliggende nationale kliniske retningslinjer m.m. Pakkeforløbene tager afsæt i regionernes fælles målgruppebeskrivelse for behandling i den regionale psykiatri.

National forløbsbeskrivelse for indlagte patienter

De fem tidligere forløbsbeskrivelser for indlagte er primo 2025 samlet til én forløbsbeskrivelse, der er: 

  • Langt mere detaljeret
  • Er faseinddelt mhp. at understøtte fremdrift i indlæggelsesforløb 
  • I højere grad understøtter sammenhænge region/kommune og døgnafsnit/ambulatorier 
  • Er vejledningsunderstøttet

Forløbsbeskrivelsen er resultatet af en workshop med bred klinikerdeltagelse, og et efterfølgende arbejde i en tværregional arbejdsgruppe. Forløbsbeskrivelsen har været i bred høring i de fem regioner. I forbindelse med implementering af forløbsbeskrivelsen, udfases registrering af indlæggelsesårsager for de oprindelige fem generiske forløbsbeskrivelser. 

Læs mere