Gå til indhold

Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut har fundet sin fremtidige direktør

Jens Winther Jensen bliver direktør for Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut

Det bliver Jens Winther Jensen, nuværende direktør i Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram, der bliver direktør for det nystiftede Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut.

Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut er stiftet af Danske Regioners Bestyrelse, og har som hovedformål at alle borgere får sundhedsydelser af høj og ensartet kvalitet. Instituttet er en sammenlægning af de fleste af Behandlingsrådets opgaver og Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP). Derudover skal sammenlægningen understøtte, at der skabes en større synergi og en samlet retning for kvalitetsarbejdet i sundhedsvæsenet.

Som noget nyt skal instituttet etablere en funktion til at støtte det store og vigtige arbejde med udarbejdelsen af kliniske retningslinjer, som de Lægevidenskabelige Selskaber og andre faglige selskaber i dag varetager. Derudover har Danske Regioners Bestyrelse sat en række pejlemærker for instituttets arbejde, herunder et endnu større fokus på tværfaglighed i kvalitets- og retningslinjearbejdet, reduktion af ulighed i sundhed samt at fjerne spild og understøtte prioritering i sundhedsvæsenet gennem bl.a. vurderinger af behandlingstilbud og teknologiske løsninger.

 

Det er en vigtig og ambitiøs opgave, som den kommende direktør står overfor, og bestyrelsesformand Anne Jastrup glæder sig til samarbejdet med Jens Winther Jensen:

- Jens kommer med en lang og yderst gedigen erfaring indenfor kvalitetsarbejdet i sundhedsvæsenet, og man mærker tydeligt Jens’ store engagement og entusiasme i forhold til, at patienterne møder et sundhedsvæsen med høj kvalitet i ydelserne, siger Anne Jastrup, og fortsætter:

- Derudover har Jens et virkelig godt indblik i, hvad der driver høj kvalitet, lige fra det helt kliniknære til de mere overordnede beslutninger. Jens’ viden om det danske sundhedsvæsens indretning er stor og han har et meget bredt netværk blandt relevante samarbejdspartnere.

Jens Winther Jensen ser selv frem til at sætte sig i stolen som den nye direktør for Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut:

- Tak til bestyrelsesformanden og ansættelsesudvalget for at give mig denne unikke mulighed. Jeg ser frem til at samarbejde med bestyrelsen, Rådet, de faglige miljøer, patienterne og medarbejderne om vores fælles mål. I øjeblikket er fusionen mellem Behandlingsrådet og RKKP i fokus, og vil nu tage betydeligt til i fart, siger han og fortsætter:

- Jeg går til denne opgave med lige dele engagement og ydmyghed. Kvalitet er i min optik sundhedsvæsenets kernebrand og Danmark har i international sammenhæng et imponerende kvalitets- og udviklingsarbejde, som vi med rette kan være stolte over. Særligt fordi et velfungerende arbejde med løbende forbedringer af behandlinger øger patienternes tryghed. Som en patient, under en audit på tarmkræftbehandlingen udtrykte det for nylig: "Det er aldrig let at få at vide, man er alvorligt syg, men jeg føler mig tryggere, fordi jeg ved, at I tager kvalitetsarbejdet alvorligt”. Med Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut får vi nye muligheder for i fællesskab at levere viden, der kan understøtte arbejdet med ensartet høj kvalitet, lighed i sundhed og effektiv ressourceanvendelse.

Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut etableres formelt fra 1. januar 2025, men instituttets bestyrelse har virket siden juni 2024.

For yderligere information:

Anne Jastrup: tlf.: 40 82 11 65 
Jens Winther Jensen: tlf.: 24 88 84 28

Læs mere

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller på pressekontakt@regioner.dk

Blå bog

Om Jens Winther Jensen

Jens Winther Jensen er læge og Master of Public Health. Gennem en række ledende stillinger har han i sin karriere fokuseret på at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet for patienterne og sikre optimering af sundhedsvæsenets ressourcer. Han tiltræder stillingen som direktør den 1. november 2024, og fortsætter som direktør for RKKP året ud. 

Relaterede nyheder

Læs mere