Gå til indhold

Danmarks nye life science-strategi styrker innovationen

I regeringens nye life science-strategi er innovation en kerneopgave i sundhedsvæsenet på linje med behandling, forskning og uddannelse. ”Det er godt for patienterne,” siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

Regeringen har netop præsenteret en ny life science-strategi for de kommende år til gavn for sundhedsvæsenet og for Danmark.

Innovation kan fremtidssikre sundhedsvæsenet

Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau roser strategien, som vil styrke innovative sundhedsløsningers rolle i forhold til at frigøre arbejdskraft og sikre et bæredygtigt sundhedsvæsen. Det er nødvendigt, hvis vi skal løse arbejdskraftudfordringerne og omstille sundhedsvæsenet til, at vi bliver færre i den arbejdsdygtige alder og flere ældre.


- Det er godt for patienterne, at innovation skal være en prioriteret kerneopgave i sundhedsvæsenet på linje med behandling, forskning og uddannelse. Der er brug for at styrke indsatsen for at udvikle og udbrede innovative løsninger i sundhedsvæsenet,  siger Anders Kühnau.

Innovationskraften i Danmark er stor, både i sundhedsvæsenet og hos life science-virksomhederne. Men de gode lokale projekter på hospitalerne er voldsomt udfordrede, når det kommer til implementering og skalering. Det skal et nyt center lave om på.

Nationalt center for sundhedsinnovation er vejen frem

Regeringen har besluttet, at Danmark skal have et nationalt center for sundhedsinnovation til at udvikle, skalere og implementere løsninger. Den idé har Danske Regioner arbejdet længe på sammen med blandt andet Dansk Industri.  

- Jeg tror fuldt og fast på, at det kommende Nationale Center for Sundhedsinnovation vil sætte skub i udbredelsen af de gode løsninger for patienterne. Centret kan skabe de nødvendige rammer for, at både nye og eksisterende løsninger kan indfri deres fulde potentiale. Det vil være til gavn for sundhedsvæsenet, patienterne og virksomhederne, som i større omfang får udbredt deres løsninger. Samtidigt kan Danmark udbygge sin styrkeposition inden for arbejdskraftfrigørende digitale løsninger, som hele verden har brug for, siger Anders Kühnau.

Puljer til arbejdsfrigørende løsninger og kunstig intelligens

Danske Regioners formand roser også, at regeringen afsætter midler i en pulje til løsninger, der frigør arbejdskraft og en pulje, der skal udvikle brugen af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet.

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller på pressekontakt@regioner.dk

Relaterede nyheder

Læs mere

KL og Danske Regioner: Et sundhedsvæsen i forandring kræver tæt samarbejde

Et stærkt samarbejde er afgørende, når den største sundhedsreform i næsten 20 år skal gøres til virkelighed. Danske Regioner og KL kommer nu med seks pejlemærker, der skal danne grundlag for arbejdet med at implementere reformen. Begge organisationer efterlyser først og fremmest en hurtig afklaring med staten, når det kommer til opgavesnit og økonomi.

Læs mere

12 arbejdspladser går nu forrest: Sådan kæmper de for en bedre kønsbalance

Partnerskabet omkring det kønsopdelte arbejdsmarked præsenterer nu en ny rapport, der gennem 12 konkrete eksempler viser vejen til at opnå en bedre kønsbalance.

Læs mere

50 millioner kroner til projekter der skal styrke arbejdsmiljøet i regioner og kommuner

Syv projekter har fået del i første runde af puljen for et bedre arbejdsmiljø i regioner og kommuner. Der er i alt afsat 216 millioner kroner over de næste par år.

Læs mere

Kræftplan tegner godt - men bør følges op med både penge og forebyggelse

Kræftområdet har gennemgået en markant udvikling i Danmark, og i dag står vi stærkt. Vi kan dog ikke læne os tilbage. Vi skal fortsætte den gode udvikling og stræbe efter endnu bedre kvalitet, mere helhedsorienterede indsatser og længere  overlevelse. Derfor har Sundhedsstyrelsen netop offentliggjort sit faglige oplæg til kræftplan V, og det indeholder gode muligheder for at løfte et allerede stærkt kræftområde, mener Danske Regioner.

Læs mere