Gå til indhold

Medicin

13 forskningsprojekter får støtte fra Regionernes Medicin- og Behandlingspulje

Regionernes Medicin- og Behandlingspulje bevilliger 10 mio. kr. til uafhængig forskning i blandt andet hjertesvigt, astma og kræft.

Behandling af akut hjertesvigt, undersøgelse af individuel behandling af svær astma og et dosis-reduktionsstudie for blodkræftpatienter er tre af i alt 13 lovende projekter, der i år modtager støtte fra Regionernes Medicin- og Behandlingspulje.

For at sikre et mere rationelt medicinforbrug og opnå bedre resultater af behandling oprettede regionerne i 2014 en uafhængig forskningspulje på medicinområdet. Puljens formål er at støtte virksomheds-uafhængige forskningsprojekter, der har fokus på at undersøge og finde frem til de mest effektive lægemidler til gavn for både patienter og samfundet.

- Det er vigtigt at styrke den uafhængige sundhedsforskning, hvis vi i fremtiden skal sikre den bedste og mest effektive behandling. Det er til stor gavn for patienterne, ligesom det på sigt kan være med til at spare samfundet for unødige udgifter. Derfor er jeg også glad for, at 13 uvildige projekter i år modtager støtte fra Medicin- og Behandlingspuljen, siger Karin Friis Bach, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

Projekter, der støttes af Medicin- og Behandlingspulje, klarlægger blandt andet, om eksisterende standardbehandlinger kan være mere effektive og økonomisk bæredygtige end nyere og ofte dyrere medicin. 
Forskningsprojekterne kan også undersøge, om der findes en mere hensigtsmæssig medicindosis til en given patientgruppe, om der bør ændres i en behandlings varighed, eller om det er muligt at undgå unødige bivirkninger ved bestemt medicin.

Det er tiende år i træk, at Regionernes Medicin- og Behandlingspulje bevilger penge til den uafhængige forskning.

Danske Regioner har i 2024 modtaget 105 ansøgninger. Heraf støttes 13 projekter med sammenlagt 10 mio. kr. puljen.

Læs mere:

Hvis du vil vide mere

Kontakt

Pressekontakt

Kontakt pressevagten på telefon 5151 1818 (ikke sms) eller på pressekontakt@regioner.dk.

Relaterede nyheder

Læs mere

Debat: Der er brug for lige adgang til akutsygepleje

Regionerne vil ikke bryde med det, der fungerer godt i nogle kommuner. Men det skal fungere godt for alle danskere. Langt flere borgere skal have den hjælp, de har brug for - tidligt, tæt på, og inden en tilstand udvikler sig alvorligt.

Læs mere

Debat: Knap halvdelen af danskerne lever med multisygdom, men forskningen halter bagud

Det er nødvendigt at styrke forskningen i det nære sundhedsvæsen, hvis vi skal sikre danskerne en sammenhængende behandling af høj kvalitet i fremtiden. Særligt forskning i multisygdom kalder på opmærksomhed, når forhandlingerne om forskningsreserven løber af stablen.

Læs mere

Medicinrådet får ny forperson til februar

Nuværende næstforperson Birgitte Klindt Poulsen er udnævnt til ny forperson for Medicinrådet. Hun overtager posten 1. februar efter Jørgen Schøler Kristensen, der fratræder som led i et rotationsprincip. Vicedirektør og centerdirektør for Center for Kræft og Organsygdomme på Rigshospitalet Jannick Brennum bliver ny næstforperson.

Læs mere

Søg penge til forskning i forebyggelse

Der er nu igen åbent for ansøgninger til 'Den Fælles Regionale Pulje til Forskning i Forebyggelse'. - Der er et enormt potentiale i forebyggelse – både for den enkelte, der får mulighed for at leve et sundere liv, og for hele sundhedsvæsenet, som styrkes på lang sigt, siger Karin Friis Bach, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

Læs mere