Gå til indhold

På søndag inviterer de fem regioner til Åbent Hospital

Én gang om året åbner flere hospitaler og hospitalsbyggerier landet rundt dørene for danskerne. Det er de fem regioner, som i samlet flok inviterer alle nysgerrige indenfor. Det sker nu på søndag d. 1. september. Grib chancen for at opleve sundhedsvæsenet tæt på, uanset hvor du bor. Tag gerne familien og vennerne med.

Uanset om du er nysgerrig, leder efter noget spændende i weekenden eller bare elsker blå blink. Åbent Hospital er en sjælden mulighed for at komme bag byggehegnet eller besøge afdelinger eller områder, der normalt ikke har adgang – medmindre du er medarbejder eller patient.
I alt 15 hospitaler eller byggerier åbner dørene i år. 

(Tekst fortsætter under billedet)

Se hvordan regionerne fremtidssikrer sundhedsvæsenet

- Åbent Hospital er en festlig dag, der summer af liv og spændende aktiviteter. Du kan opleve det regionale sundhedsvæsen med egne øjne og danne dit eget indtryk. Åbenhed er en vigtig værdi for regionerne, og jeg håber mange griber chancen og kigger forbi, siger formand for Danske Regioner, Anders Kühnau.

På dagen kan du gå på opdagelse på virkelighedens hospital, tale med medarbejderne og på den måde få syn for sagn om alt det, sundhedsvæsenet ’har gang i’.

- På dagen får du indblik i, hvordan de fem regioner arbejder med at fremtidssikre sundhedsvæsnet og hver dag tilbyde behandling af høj kvalitet til den enkelte patient. Behandlingen tåler sammenligning med vores nabolande og resten af verden, så der er nok at være stolte af, siger Anders Kühnau.

Fra byggeplads til bamseforbinding

Mange medarbejdere har lagt en stor indsats i årets program.

Landet rundt kan du fx:

  • Få rundvisning i Aarhus Universitetshospitals store forsyningsby og få en rundvisning i Forums smukke have i Region Midtjylland.
  • Besøge byggepladsen med teknikbyen på Det nye Odense Universitetshospital i Region Syddanmark. Hospitalets nye store madtorv er også ved at tage form, det kan du også opleve.
  • Få et indblik i Børne og Ungeafdelingens Neonatalafsnit eller høre, hvordan du forebygger blodpropper på Slagelse Sygehus i Region Sjælland.
  • Komme indenfor hos Psykiatrisk Center København i Region Hovedstaden og bliv klogere på, hvordan det er at høre stemmer og mød det psykosociale beredskab.
  • Besøge Hospitalsbyen i Aalborg Øst i Region Nordjylland. Den Præhospitale Virksomhed viser køretøjer i ambulancehallen, Forskningens Hus er åben og bamsehospitalet forbinder din forede ven.

Se alle arrangementer og find et nær dig

Se program og tider landet rundt. Enkelte arrangementer kræver tilmelding på forhånd: 
Åbent Hospital 2024 - Arrangementer