Regionerne fremrykker betalinger til virksomheder på op mod 1,5 mia. kroner
Regionerne har besluttet, at deres leverandører får fremrykket betalinger for op mod 1,5 mia. kroner. - Vi ønsker som offentlig indkøber at påtage os vores del af ansvaret for, at virksomhederne klarer sig bedst muligt gennem krisen, siger Stephanie Lose.
Mange virksomheder står i en vanskelig situation som følge af coronavirus/covid-19. Nogle risikerer at lukke pga. de økonomiske udfordringer. Og andre skal fyre medarbejdere.
Derfor har regionerne besluttet at fremrykke betalingen for leverancer, som regionerne får leveret fra både små og store virksomheder. Beløbet anslås til at være op mod 1,5 milliard fordelt på de fem regioner.
Det skal give virksomhederne en hjælpende hånd i krisen. Konkret vil det betyde, at betalingen af en lang række regninger sker, så snart regningen er godkendt – og ikke først når betalingsfristen forfalder.
”Mange virksomheder har det svært i denne tid. Og vi køber i regionerne varer og opgaver fra en lang række virksomheder, som vi er afhængige af for at kunne løse vores opgaver. Jeg ser det derfor som en naturlig ting, at vi i regionerne også ser på, hvordan vi kan afbøde nogle af konsekvenserne af den nuværende krise for vores leverandører,” siger Stephanie Lose, der er formand for Danske Regioner.
Alle regioner er derfor gået i gang med at se på, hvordan de kan fremrykke betalinger og straksbetale regninger, der ligger til betaling senere på måneden. Målet er at imødegå likviditetsudfordringer i virksomhederne forårsaget af den aktuelle situation.
Det kan være producenter af byggematerialer til sygehusbyggerierne, leverandører af hospitalsudstyr, vinduespudsere og meget andet, som regionerne i dag køber hos forskellige leverandører. De enkelte regioner vil nu se på deres betalingssystemer og gennemgå regninger, så leverandørerne kan få fremrykket betalingen for deres opgaveløsning.
”Vi har travlt med at håndtere de sundhedsmæssige konsekvenser af coronavirus. Men vi ønsker også som stor offentlig indkøber at påtage os vores del af ansvaret for, at virksomhederne klarer sig bedst muligt igennem krisen. Derfor er jeg glad for, at vi i alle regioner er klar med denne håndsrækning til virksomhederne,” siger Stephanie Lose.