Gå til indhold

sundhedsteknologi

Tjek din egen – eller din mors journal – på ny app

Nu kan danskerne nemt og sikkert tjekke deres prøvesvar og journal på den nye app MinSundhed, som Danske Regioner står bag. Med app'en er oplysninger på tværs af sundhedsvæsenet lige ved hånden. Hvis pårørende giver tilladelse, kan man også se deres sundhedsdata. App'en får løbende nye funktioner. Alle inviteres til at bidrage med gode idéer på appens Ønskeknap.

For første gang er det muligt for alle danskere at se prøvesvar, journalnotater og registrerede medicin-allergier fra alle landets hospitaler direkte i en app på mobiltelefonen. Det har hidtil alene været muligt i en browser på sundhed.dk.

- Det skal være let at komme i kontakt med sundhedsvæsenet og finde oplysninger om behandling. MinSundhed app'en gør det nemt og sikkert, siger formand for Danske Regioner, Stephanie Lose.

Blodprøvesvar uden bøvl

Sundhedsvæsenet er en stor størrelse, men app-udviklerne har skabt et enkelt design, hvor informationer kommer i rette doser, og det er nemt at navigere rundt mellem egen og eventuel pårørendes tidslinje. Findes oplysningerne ikke i app'en, viderestiller MinSundhed til rette sted, for eksempel til Min Læge, Medicinkort-app'en eller Patienthåndbogen. App'en kan hurtigt åbnes med fingeraftryk efter første NemID login.

Borgeren er vigtigste brik

Dansk Regioner vil videreudvikle appen, så den øger digital tilgængelighed, sammenhæng og overblik på tværs af sektorer. Her er borgeren den vigtigste brik.

- MinSundhed app'en giver danskerne én digital indgang til sundhedsvæsenet, så man nemt kan tjekke egne data og finde vej i systemet. Jeg opfordrer alle til at bidrage med gode idéer via Ønskeknappen, så vi kan videreudvikle MinSundhed til størst mulig gavn for flest, siger Stephanie Lose.

I den første version af MinSundhed kan man - med tilladelse - se sundhedsdata for voksne pårørende. Nu kan man også tage egne noter og via GPS kan give telefonnummeret til nærmeste akuttjeneste samt vise relevante sundhedstilbud som fx rygestopkurser nær dig. Hvad senere versioner bringer, afhænger også af borgernes ønsker.

Kæmpe ønskeknap på Folkemødets Kæmpestrand

På Folkemødet kan du på kæmpestranden møde en cykel med en kæmpe ønskeknap, som gør opmærksom på MinSundhed. Knappen blinker og lyser vildt, når man trykker på den. Hvert ønske bliver straks belønnet med lille gave. Danske Regioner står bag MinSundhed, som er udviklet af Sundhed.dk. App'en kan hentes gratis i App Store og Google Play.

 

Animeret illustration af en telefon med app'en MinSunhed omkring de forskellige funktioner der er mulige
kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Gratis hjælp til andet barn udvides med midlertidig dispensation til kvinder over 40 år

Den 1. december træder Danske Regioners aftale med regeringen om gratis fertilitetshjælp til barn nummer to i kraft. Fra aftalens indgåelse den 18. juni 2024 og året ud dispenserer regionerne fra kravet om, at kvinder ikke kan henvises til fertilitetsbehandling efter at være fyldt 40 år. Det skal sikre, at kvinder der fylder år, kort inden tilbuddet udrulles, også får mulighed for hjælp.

Læs mere

Danske Regioner og BL: Flere sundhedstilbud i almene boligområder

Med et tættere samarbejde mellem regionerne og boligselskaberne kan vi skabe nære og gode løsninger, der bringer sundhedstilbuddene tættere på nogle af de borgere, der har allermest brug for det. Et vigtigt skridt er, at en ny boligaftale muliggør, at de almene boligforeninger kan investere deres midler i sundhedsrenoveringer.

Læs mere

Regionerne prioriterer det nære sundhedsvæsen i budgetaftaler for 2025

I budgetaftalerne for 2025 investerer regionerne i at styrke behandlingen tættere på borgernes hjem, herunder at sikre bedre lægedækning. De regionale budgetaftaler prioriterer desuden penge til stigende medicinudgifter og fortsat høj aktivitet på hospitalerne.

Læs mere

Danske Regioner og DSR: Sygeplejerskeuddannelsen skal forbedres, ikke forkortes

Regeringen har gennem længere tid varslet en reform af professionsbacheloruddannelserne og dermed også uddannelsen af fremtidens sygeplejersker. For at sikre den bedste patientbehandling i  fremtiden har vi brug for en attraktiv uddannelse, som de uddannelsessøgende vil vælge.

Læs mere