Gå til indhold

Positivt med færre regler på sundhedsområdet

Færre regler og mindre bureaukrati skal gøre det enklere at føre patientjournaler og aflaste praktiserende læger, sådan lyder nogle af forslagene i regeringens udspil til en afbureaukratiseringsreform. Danske Regioner er positive over for udspillet, der indeholder flere af regionernes forslag til forenkling af regler på sundhedsområdet.

”Vi er glade for regeringens udspil, som gør op med nogle af de regler og det puljetyranni, der skaber udfordringer i sundhedsvæsenet i dag,” siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Regeringen peger på 130 konkrete initiativer, der skal sikre afbureaukratisering, herunder 10 initiativer på sundhedsområdet. Initiativerne indeholder blandt andet et opgør med puljer, forenkling af eksisterende regler og en reducering i antallet af mål og politikker. Danske Regioner og KL er inviteret til dialog om, hvordan målsætningen kan indfries.

”Vi er generelt positive overfor initiativerne i udspillet. Det er blandt andet med til at skabe mere gennemsigtighed på høreområdet og aflaste de praktiserende læger, så de kan bruge tid på patientkontakt i stedet for administrative opgaver”, siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

”Det er glædeligt, at regeringen lytter til os, da vi kender sundhedsvæsenet og det, som optager patienter og sundhedspersonale,” siger Stephanie Lose, formand for Danske Regioner.

Statsminister brugte også pressemødet til at sætte rammen for regeringens arbejde med sammenhæng i sundhedsvæsenet. Der blev præsenteret et ministerudvalg, der skal arbejde med sundhedsreformen frem til efteråret, hvor den præsenteres.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

KL og Danske Regioner: Et sundhedsvæsen i forandring kræver tæt samarbejde

Et stærkt samarbejde er afgørende, når den største sundhedsreform i næsten 20 år skal gøres til virkelighed. Danske Regioner og KL kommer nu med seks pejlemærker, der skal danne grundlag for arbejdet med at implementere reformen. Begge organisationer efterlyser først og fremmest en hurtig afklaring med staten, når det kommer til opgavesnit og økonomi.

Læs mere

12 arbejdspladser går nu forrest: Sådan kæmper de for en bedre kønsbalance

Partnerskabet omkring det kønsopdelte arbejdsmarked præsenterer nu en ny rapport, der gennem 12 konkrete eksempler viser vejen til at opnå en bedre kønsbalance.

Læs mere

50 millioner kroner til projekter der skal styrke arbejdsmiljøet i regioner og kommuner

Syv projekter har fået del i første runde af puljen for et bedre arbejdsmiljø i regioner og kommuner. Der er i alt afsat 216 millioner kroner over de næste par år.

Læs mere

Kræftplan tegner godt - men bør følges op med både penge og forebyggelse

Kræftområdet har gennemgået en markant udvikling i Danmark, og i dag står vi stærkt. Vi kan dog ikke læne os tilbage. Vi skal fortsætte den gode udvikling og stræbe efter endnu bedre kvalitet, mere helhedsorienterede indsatser og længere  overlevelse. Derfor har Sundhedsstyrelsen netop offentliggjort sit faglige oplæg til kræftplan V, og det indeholder gode muligheder for at løfte et allerede stærkt kræftområde, mener Danske Regioner.

Læs mere