Gå til indhold

Ny ordning sparer patienters tid ved speciallægen

Skal eksemen behandles her og nu? Det spørgsmål får patienter nu hurtigere besvaret. Mange praktiserende læger benytter sig nemlig af ny mulighed for at tage et foto af patientens symptomer, sende det afsted til hudlægen og dermed hurtigt afklare, hvad den nødvendige hjælp skal være.

Der bliver sendt flere og flere billeder afsted fra den almindelige læge til den praktiserende hudlæge. Det sker på baggrund af en ordning om teledermatologi, som Danske Regioner introducerede sidste år. Det sparer patienterne for en masse tid, fordi de hurtigere kan få afklaret, om der er behov for behandling af symptomerne. Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner, glæder sig over, at ordningen gør det både tryggere og nemmere at være patient:

- Jeg er glad for, at vi på endnu et område kommer patienten i møde med et nært behandlingstilbud, der kan sikre dem en hurtig afklaring. Vi garanterer også patienternes tryghed, fordi det er deres egen læge, der tager sig af behandlingen efter vejledning fra en speciallæge. Samtidigt er der naturligvis stadig mulighed for at henvise til speciallægen, hvis der er behov for det.

Sparer ressourcer og tid

Teledermatologi blev introduceret i april 2017. I bare første halvår af 2018 blev der sendt mere end 4000 fotos og beskrivelser fra almen praksis til de specialiserede hudlæger. Herfra foretager speciallægen en vurdering af symptomerne, og hvis lægen vurderer, at der ikke er behov for specialiseret behandling, så sparer patienten både bekymringerne og ventetid i forbindelse med en tid ved speciallægen. Samtidigt sparer det ressourcer, og tiltaget er i tråd med regionernes ønske om at skabe et nært sundhedsvæsen til gavn for patienterne.

- Det er et rigtigt godt sted at optimere behandlingen, så patienterne nu hurtigere kan få tryghed og vished om symptomerne, og samtidigt sparer vi speciallægerne fra unødvendige henvisninger, fordi afklaringen kan foregå langt tidligere, siger Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner.

Al korrespondance mellem almen praksis og speciallæge foregår gennem en krypteret forbindelse, som sikrer patientens personfølsomme oplysninger.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Cecilie Heerdegen Leth, Seniorkonsulent
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T: 3529 8245
M: 6124 2574
E: chl@regioner.dk

Emma Lindegaard, pressekontakt
Kommunikation
E: eli@regioner.dk 

Læs mere

Relaterede nyheder

Vi skal understøtte lægerne, så de får tid til deres kerneopgaver

Danske Regioner tager gerne en dialog med alle relevante parter om, hvordan man tilpasser opgaverne, så lægerne aflastes, skriver formanden for Regionernes Lønnings- og Takstnævn, Lars Gaardhøj

Læs mere

Folk med nyt cpr-nummer -fx pga. kønsskifte- har nu adgang til flere sundhedsdata 

Borgere der har fået nyt cpr-nummer, kan nu se sundhedsoplysninger, der er tilknyttet både deres nuværende og deres tidligere cpr-nummer på sundhed.dk. Forbedringen gælder bl.a. personer, der har fået juridisk kønsskifte og nyt cpr-nummer. De har nu fået adgang til dén del af deres sygehistorik, der var knyttet til deres gamle cpr-nummer.  

Læs mere

Ny fødselsaftale indeholder mange gode initiativer

En ny aftale mellem regeringen, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet skal styrke fødeområdet og skabe større tryghed for gravide og fødende. Aftalen har blandt andet fokus på at hjælpe dem, der har mest brug for det. Samtidig vil regeringen og aftalepartierne fortsat prioritere rekrutterings- og fastholdelsespakkerne.

Læs mere

Nu får borgerne også adgang til data fra de praktiserende speciallæger på sundhed.dk

Fremover bliver det lettere for borgerne at få overblik over deres egen sundhed. Et stort og vigtigt skridt frem for både deres og sundhedspersonalets indsigt, mener man hos Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS). Dermed fører Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) allerede nu et vigtigt element i regeringens sundhedsreform ud i livet.

Læs mere