Det er formand i Danske Regioner, Stephanie Lose, meget tilfreds med:
- Det betyder rigtig meget for de unge, at de kommer ind på den uddannelsesinstitution, de gerne vil. Derfor er det dejligt, at så mange får opfyldt deres ønske. Det viser også, at opgaven med at fordele eleverne ligger godt i regionalt regi, siger Stephanie Lose.
Lokale gymnasier er vigtige
I takt med, at ungdomsårgangene bliver mindre, vil nogle gymnasier have brug for en hjælpende hånd. Det kan betyde, at man i højere grad må sætte et loft på optaget på nogle af de store institutioner i de større byer for at sikre elevgrundlaget for mindre gymnasier i landområderne.
- Der skal også være uddannelsesmuligheder tæt på de unge i fremtiden. Uanset hvor de bor. Det er en opgave, som vi tager meget alvorligt i regionerne. Derfor vil politikerne i de enkelte regionsråd i løbet af 2018 tage initiativer, der kan bidrage til at sikre en god geografisk uddannelsesdækning og den nødvendige balance mellem land og by, siger Stephanie Lose og tilføjer:
- Der er allerede i dag et rigtig godt samarbejde mellem regionsrådspolitikere og rektorer, og resultatet er blandt andet en fordeling, der opfylder de unges ønsker. Jeg ser meget frem til, at vi fortsætter det gode samarbejde om at bringe de unge og gymnasierne godt ind i fremtiden, siger Stephanie Lose.
Det høje niveau går på tværs af regionerne, men der er også mindre regionale forskelle: