Gå til indhold

Danske hospitaler har ikke oplevet hackerangreb som i England

Virksomheder og organisationer i henved 100 lande har oplevet it-angreb fra hackere – heriblandt også hospitaler i England. Herhjemme har sygehuse ikke meldt om angreb, der har påvirket sikkerheden. – Vi sikrer hele tiden systemerne, og opmærksomheden er skærpet, lyder det fra it-direktør.

- Vi har ingen meldinger om problemer herhjemme. Vi opdaterer løbende, og lige nu har vi skærpet opmærksomheden på it-sikkerheden, lyder det fra it-direktør, Klaus Larsen på vegne af Regionernes Sundheds-it.

Baggrunden for meldingen er, at engelske hospitaler samt virksomheder og organisationer i en stribe lande fredag blev udsat for hackerangreb. Herhjemme har der dog ikke været meldinger fra nogle sygehuse om lignende problemer med angreb fra såkaldt ransomware, der kan låse it-systemer.

Jævnlige opdateringer af sikkerhed

- Regionerne herhjemme har siden i går, hvor meldinger løb ind fra udlandet, naturligvis øget deres opmærksomhed på usædvanligheder, der kan gå ud over vores it-sikkerhed, siger Klaus Larsen. Han understreger, at regionerne løbende har fokus på it-sikkerheden, fordi der kan forekomme forsøg på angreb.

- Regionerne forholder sig derfor også til de risikovurderinger, der jævnligt opdateres f.eks. fra Center for Cybersikkkerhed, som er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste, siger han.

Danske patientdata i centrale systemer med høj sikkerhed

- Vi forbedrer løbende vores sikkerhedsforanstaltninger i samarbejde med både nationale og internationale sikkerhedsfirmaer. Vi oplever ligesom andre organisationer og virksomheder forsøg på angreb fra tid til anden. Men vi afværger dem heldigvis i kraft at vores sikkerhedsprocedurer og løbende opdateringer af kontrolsystemer, siger Klaus Larsen.

- Borgere herhjemme skal ikke være nervøse, for patientdata i Danmark er gemt i centrale systemer under meget høj sikkerhed, fastslår it-direktør, Klaus Larsen.

 

KONTAKTPERSON: 
Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
E: tee@regioner.dk
T: 4020 2057

Læs mere

Relaterede nyheder

Folk med nyt cpr-nummer -fx pga. kønsskifte- har nu adgang til flere sundhedsdata 

Borgere der har fået nyt cpr-nummer, kan nu se sundhedsoplysninger, der er tilknyttet både deres nuværende og deres tidligere cpr-nummer på sundhed.dk. Forbedringen gælder bl.a. personer, der har fået juridisk kønsskifte og nyt cpr-nummer. De har nu fået adgang til dén del af deres sygehistorik, der var knyttet til deres gamle cpr-nummer.  

Læs mere

Nu får borgerne også adgang til data fra de praktiserende speciallæger på sundhed.dk

Fremover bliver det lettere for borgerne at få overblik over deres egen sundhed. Et stort og vigtigt skridt frem for både deres og sundhedspersonalets indsigt, mener man hos Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS). Dermed fører Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) allerede nu et vigtigt element i regeringens sundhedsreform ud i livet.

Læs mere

Ny funktion i Digital Post gør det lettere at få hjælp

I dag lanceres en ny funktion i Digital Post. Borgerne kan nu skrive og besvare Digital Post til det offentlige på vegne af for eksempel et familiemedlem.

Læs mere

Danske Regioner: Regeringen bør være med til at planlægge vedligehold af sundhedsvæsenets bygninger, udstyr og samfundskritisk IT-infrastruktur

Danske Regioner efterlyser fælles analyse af investeringsbehovet sammen med regeringen. Sundhedsvæsenets IT-systemer er blandt den samfundskritiske infrastruktur, hvor der er stort behov for at investere i vedligehold og udskiftning.

Læs mere