Sygehus Sønderjylland skal ombygges og renoveres for 66 millioner kroner
Specialsygehuset i Sønderborg bliver løbende renoveret og ombygget, så de fysiske rammer passer bedre til rollen som et sygehus med hovedsageligt ambulant behandling. På regionsrådsmødet mandag d. 25. april blev der sat penge af til næste led i udviklingen af sygehuset: En ombygning og renovering af underetagen på sygehuset.
Sygehuset i Sønderjylland er et sygehus i udvikling.
Sygehuset udvikler sig til i højere grad at blive et specialsygehus med hovedsageligt ambulant behandling, og næste trin i den fase er en renovering og ombygning af sygehusets underetage, så det bedre passer til de behov, fremtiden byder på.
Karsten Uno Petersen (S), formand for Udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling, siger:
- Regionsrådet er fast besluttet på, at Sønderborg Sygehus også i fremtiden skal være en vigtig del af det syddanske sundhedsvæsen, og derfor investerer vi massivt i tilpasninger. De rammer, der er på sygehuset, skal også passe til de opgaver, sygehuset løfter. Så når vi har valgt, at specialsygehuset i Sønderborg hovedsageligt skal have ambulante patienter, så skal de fysiske rammer også tilpasses.
Regionsrådet har sat 66,45 millioner kroner af til underetagen. Arbejdet indebærer blandt andet et nyt laboratorium, ny medicinsk modtagelse med skadeklinik og akutbil-funktion, ny portørcentral, sengecentral og hjælpemiddeldepot og ombygninger i sterilcentralen.
Der er i alt prioriteret en samlet ramme på 385 millioner kroner til at gøre sygehuset i Sønderborg klar til rollen som specialsygehus, opdelt i 5 delprojekter. Heri indgår de 66 millioner kroner.
Udviklingen indebærer, at antallet af senge vil falde fra cirka 250 til 70, mens antallet af ambulatorierum næsten fordobles fra 55 til 100.