Regionerne arbejder for at skabe et sammenhængende sundhedsvæsen, hvor patienten sættes i centrum, og ressourcerne anvendes på den mest effektive måde. Det er i første række sundhedspersonalet, der løser de daglige opgaver og leverer kvaliteten til patienterne. Kvaliteten i sundhedsvæsnet skal derfor sikres i samarbejde med sundhedspersonalet.
Sundhedsvæsnet er en kompleks organisation i konstant bevægelse, og de nye udviklingstendenser, muligheder og begrænsninger forskyder løbende billedet af hvilke kompetencer, der konkret er brug for. Det er derfor vigtigt, at sundhedspersonalets faglige kompetencer prioriteres.
Danske Regioner arbejder derfor med at skabe sammenhæng mellem udviklingen i sundhedssektoren og uddannelsen og efteruddannelsen af sundhedspersonale.
Sådan bidrager regionerne til sundhedsuddannelse
Uddannelse og kompetenceudvikling er et afgørende parameter for at sikre kvalificeret arbejdskraft.
Regionerne medvirker både til uddannelsen af sundhedspersonale og som aftager af højt specialiseret arbejdskraft. Derfor arbejder Danske Regioner på at skabe sammenhæng mellem sundhedsuddannelsernes sammensætning, udviklingen i sundhedsvæsenet og behovet for arbejdskraft på hospitalerne.