Gå til indhold

Medicinstuderende får pris for deres engagement i psykiatrien

De tre bedste afhandlinger om psykiatrien har modtaget Danske Regioners prisopgave 2018. Prisopgaven uddeles hvert år for at fremme medicinstuderendes interesse for psykiatrien.

Mange medicinstuderende vælger det psykiatriske speciale fra, når de skal vælge speciale-retning. Danske Regioner forsøger at vende dén udvikling – bl.a. ved at hylde de studerende, der vælger psykiatrien til.

"Hvis vi skal sikre, at der er nok dygtige psykiatere i fremtiden, må vi gøre området vedkommende for de unge læger. Stor tak til dette års vindere. De viser, hvor vigtigt og spændende et område psykiatrien er”, siger Sophie Hæstorp Andersen, der er formand for Danske Regioners Psykiatri- og Socialudvalg.

Modtager af førstepladsen Cecilie Nicolaisen Lydholm og vindere af tredjepladsen Frida Zimakoff Børsting og Elisabeth Natalie Johannessen ved Prisoverrækkelsen som fandt sted ved Dansk Psykiatrisk Selskabs årsmøde d. 16. marts.

Førstepladsen – 25.000 kr. - gik til Cecilie Nicolaisen Lydholm for en afhandling, der viser en sammenhæng mellem infektioner under graviditet og risikoen for psykisk sygdom hos barnet. Ved hjælp af en kontrolgruppe har hun fundet frem til, at infektion både før, under og efter graviditeten samt infektion hos faderen, kan øge risikoen for, at barnet udvikler en psykisk sygdom.

Prisen for andenpladsen – 15.000 kr. - gik til Steffie Gundersen, der i sin afhandling har undersøgt gyldigheden af henholdsvis selvrapportering og interviewbaseret dataindsamling, når psykotiske oplevelser og symptomer skal identificeres hos børn.

Frida Zimakoff Børsting og Elisabeth Natalie Johannessen modtog tredjepladsen – 10.000 kr. - for en afhandling, der sætter fokus på de risici, der er forbundet med delirium. Det er et syndrom, som kan optræde som en komplikation ved mange somatiske lidelser.

Prisen er et samarbejde mellem regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Overrækkelsen fandt sted den 16. marts 2018 på Dansk Psykiatrisk Selskabs årsmøde.

I bedømmelsesudvalget sad professor, overlæge, dr.med. Jørgen Aagaard, overlæge, dr.med. Marlene B. Lauritsen og Professor, ledende overlæge ph.d. Merete Nordentoft.

Læs mere

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Læs mere

Relaterede nyheder

Psykiatrisk team vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at hjælpe hjemløse på deres præmisser

Hjemløse har ofte oplevet mange svigt. Også fra systemet. Det Tværsektorielle Fællesteam i Psykiatrisk Center Amager og Københavns Kommune vinder Årets Patientoplevelsespris 2024 for at samarbejde tæt med aktører og at give samfundets mest udsatte borgere professionel her-og-nu-hjælp, når de er klar.

Læs mere

Ny aftale sætter mål for hurtig hjælp til børn og unge i psykisk mistrivsel

Børn og unge med psykisk mistrivsel og symptomer på psykisk lidelse skal fremover kunne få hurtig hjælp. Inden for 14 dage skal man kunne komme til den første samtale i de nye lettilgængelige behandlingstilbud, som skal være fuldt ud etableret i kommunerne senest i 2025.

Læs mere

Hurtigere hjælp til børn og unge med psykiske sygdomme i det nære sundhedsvæsen

En ny aftale for de praktiserende speciallæger kan gøre ventelisterne kortere for børn og unge med psykiske sygdomme. Det forventer Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS).

Læs mere

Vinderne af Prisopgaven i Klinisk Psykiatri 2023

Danske Regioner har uddelt priser for sin årlige prisopgave i Klinisk Psykiatri for medicinstuderende i samarbejde med regionerne, Dansk Psykiatrisk Selskab, Børne- og Ungdomspsykiatrisk Selskab og Dansk Selskab for Distriktspsykiatri. Prisoverrækkelsen fandt sted på Dansk Psykiatrisk Selskabs Årsmøde på Hotel Legoland i Billund.

Læs mere