Ny aftale styrker samarbejdet mellem regioner og speciallæger og sikrer fortsat høj kvalitet for borgerne

En ny fireårig aftale om speciallægehjælp sikrer, at der også fremover er et borgernært speciallægetilbud af høj kvalitet. Aftalen betyder blandt andet, at speciallæger og sundhedspersonale på hospitaler i højere grad vil kommunikere med hinanden

Foreningen af Speciallæger og Regionernes Lønnings- og Takstnævn har indgået en ny aftale om speciallægehjælp. Gennem et konstruktivt forhandlingsforløb er parterne nået frem til en aftale, som understøtter regionernes mulighed for at benytte speciallægepraksis i de kommende år. Samtidig giver aftalen regionerne budgetsikkerhed og større indsigt i, hvad der sker i speciallægepraksis.

Aftalen har også fokus på at skabe endnu bedre integration mellem speciallægesektoren og sygehussektoren, bl.a. ved smidig elektronisk kommunikation, så dobbeltundersøgelser undgås.

- Det er en rigtig god aftale, vi har lavet. Speciallægerne har vist stor vilje og engagement og været en realistisk medspiller, der også ønsker at finde fælles løsninger på de udfordringer, vi har i sundhedsvæsenet. For mig er aftalen et tydeligt bevis for, at speciallægerne medvirker til at levere mere sundhed for pengene og udvikling af sektoren, siger Anders Kühnau, der er RLTN's chefforhandler.

- Jeg er meget glad for, at aftalen giver os speciallæger mulighed for at udbygge vores ambitiøse kvalitetsarbejde med en mere databaseret tilgang og samtidig gør det muligt, at det, der giver værdi for patienterne i endnu højere grad kommer i fokus, siger Niels Henrik Nielsen, der er chefforhandler for Foreningen af Praktiserende Speciallæger. 

- Det allervigtigste er, at vi sammen kan levere et godt og trygt tilbud til borgerne. I denne aftale er vi nået frem til et resultat, der både sikrer regionerne budgetsikkerhed og har et stort fokus på, hvad patienterne har behov for, siger Anders Kühnau.

Niels Henrik Nielsen er også tilfreds med aftalen:

- Der er tale om en afbalanceret aftale, der giver et godt afsæt for, at de enkelte regioner kan udbygge deres speciallægetilbud i løbet af de kommende 4 år. 

Aftalen træder i kraft den 1. april 2018 og løber i fire år.

Læs mere:

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Lars Mørck Jarl, seniorkonsulent
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T:3529 8193
M:2619 2409
E:lmt@regioner.dk

Marie Tromborg Petterson, presserådgiver
Kommunikation
M:2292 3859
E:mpe@regioner.dk

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anders Kühnau,
Fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), regionsrådsmedlem
T 23 60 27 68
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Anders Kuhnau.png
Læs mere

Relaterede nyheder

Afbrudte forhandlinger om ny tandlægeoverenskomst

Danske Regioner og Tandlægeforeningen har ikke kunnet nå til enighed om en ny overenskomst for landets tandlæger. Det samlede sundhedsvæsen kan ikke holde til, at vi bliver ved med at bruge flere penge på tandlægerne end aftalt, siger Bo Libergren, forhandlingsleder for Danske Regioner.

Læs mere

Velfærd af høj kvalitet - også i fremtiden

DEBAT. Offentligt ansatte er der for os, når vi har brug for hjælp. De tager hånd om vores børn, ældre og syge, de underviser, og de beskytter os mod kriminalitet. Ansvarlige aftaler mellem arbejdsgivere og arbejdstagere er helt afgørende for, at den offentlige sektor også fremover kan levere velfærd af høj kvalitet.

Læs mere

Forhandlingsstart: Nye og bedre rammer for patienter og 137.000 ansatte

Forhandlingerne om nye overenskomster for regionernes 137.000 ansatte er i gang. Flere end 9 ud af 10 ansatte i regionerne arbejder på hospitaler. "Vi skal skabe de optimale rammer, så vi kan levere den behandling, der giver størst værdi for patienterne", siger Anders Kühnau, forhandlingsleder for regionerne.

Læs mere

Ny aftale med fodterapeuter sikrer højere kvalitet for patienter

Danske Regioner og Danske Fodterapeuter har netop indgået en ny overenskomstaftale. Med aftalen får patienterne generelt højere kvalitet, og diabetespatienter får bedre vejledning om fodsårsbehandling, siger Bo Libergren, chefforhandler for Danske Regioner

Læs mere