Ny aftale styrker samarbejdet om behandling af hudsygdomme

Ny aftale mellem regionerne og de praktiserende speciallæger styrker det samlede behandlingstilbud til borgere med hudsygdomme.

Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) har indgået en ny aftale, som sikrer mere tidssvarende, simplere og mere smidige behandlingsforløb til patienter, der henvises til speciallæger i dermatologi.

-Aftalen samler undersøgelser og behandlinger i et fælles spor, så det bliver nemmere for de praktiserende læger at henvise patienterne. Det vil give mulighed for mere sammenhængende og smidige forløb til gavn for alle parter, siger næstformand i FAPS, Niels Henrik Nielsen.

Formanden for Danske Regioners Lønnings- og Takstnævn, Anders Kühnau er også tilfreds:

-Alle patienter skal have den bedste forudsætning for en god og hurtig behandling, og det mener vi, aftalen hjælper til at opnå«, siger Anders Kühnau. »Så vi er i Danske Regioner rigtig glade for aftalen. Ligeledes giver aftalen regionerne en mulighed for at behandle flere patienter inden for den aftalte økonomiske ramme og det betyder at patienterne kan komme hurtigere i behandling.«

Aftalen bidrager desuden til et tættere samarbejde mellem hudlægerne og de alment praktiserende læger ved hjælp af teledermatologi. De alment praktiserende læger får fremover mulighed for at sende billeder til hudlægen og få råd om, om hvordan de kan behandle patienten selv.

-Med de nye muligheder for samarbejde bidrager aftalen til, at flere patienter kan færdigbehandles hos egen læge. Det er en stor fordel for patienterne og vigtigt i en tid, hvor alle er enige om, at det nære sundhedsvæsen skal styrkes,” siger Niels Henrik Nielsen fra FAPS. Aftalen træder i kraft 1. april.

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Lars Mørck Jarl, seniorkonsulent/teamleder
Center for forhandling, aftaler og overenskomster

T:3529 8193
M:2619 2409
E:lmt@regioner.dk

 

Torsten Ellermann Eriksen, presserådgiver
Kommunikation

E:tee@regioner.dk
M:4020 2057

Kontakt

Hvis du vil vide mere

Anders Kühnau,
Fmd. for Løn- og Praksisudvalget, fmd. for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN), fmd. for Region Midtjylland
T 23 60 27 68
M 23 60 27 68
E kuhnau@rr.rm.dk
Anders Kuhnau.png
Læs

Relaterede nyheder

OK18: Aftaler er på plads – nu mangler afstemning

Danske Regioner har nu forhandlet 44 overenskomster på plads med organisationerne på det regionale område. Senest den 6. juni skal organisationerne have stemt om dem. Vi har gjort et grundigt stykke arbejde, så nu regner jeg med, at vi når helt i mål med de gode resultater, siger Anders Kühnau, chefforhandler for Danske Regioner.

Læs mere

OK18: Forlig i regionerne

Aftale på plads for alle ansatte i regionerne. Løft af lønnen og aftale omkring spisepausen. "Vi er lykkedes med en forhandlet løsning, og det er jeg meget glad for på personale og patienters vegne", siger Anders Kühnau, forhandlingsleder for Danske Regioner.

Læs mere

OK18: Gennembrud på regionernes område

Regionerne har netop indgået aftale med LO-forbundene, herunder FOA, 3F, HK Kommunal og Socialpædagogerne samt Dansk Socialrådgiverforening, om overenskomst- og aftalefornyelse. ”Nu har vi taget det første, store skridt, og det glæder jeg mig over på rigtig mange menneskers vegne”, siger Anders Kühnau, forhandlingsleder for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN).

Læs mere

OK18: Konflikt er udskudt, og regionerne satser på en løsning

Tidligt onsdag morgen valgte forligsmanden at forlænge muligheden for at finde en løsning i op til to uger. Hun har indkaldt til møde igen allerede fredag. "Vi håber, det er et tegn på en snarlig løsning", siger regionernes forhandlingsleder, Anders Kühnau.

Læs mere