Folkemøde fyldt med sundhed

Sundhedsdebatter fylder suverænt mest på årets Folkemødet på Bornholm, og Danske Regioner indbyder til en lang række debatter på sundhedsområdet: Kan man for eksempel bygge et hospital på én dag, og hvordan sikrer vi trygge fødsler i fremtiden?

695 arrangementer om sundhed, omsorg og forebyggelse. Sundhed er det absolutte top-debatemne på Folkemødet, som foregår 15.-18. juni på Bornholm. Det næstmest populære debatemne er vækst, erhverv og beskæftigelse med 581 arrangementer. Det viser en optælling foretaget af det politiske medie Altinget.

 

 

I Danske Regioners telt ved Allinge Røgeri er der sundhed, hospitaler og psykiatri på programmet fra torsdag til søndag. Torsdagen er dedikeret til et enormt LEGO-byggeprojekt, hvor syv folkeskoleklasser udstyret med 500.000 LEGO-klodser skal opføre ”Fremtidens hospital”. Det færdige resultat præsenteres klokken 18.

Fredag til søndag vil en lang række sundhedsdebatter fylde Danske Regioners telt. Man vil blandt andet kunne debattere og blive klogere på:

  • Hvordan sikrer vi trygge fødsler for alle gravide i fremtiden?
  • Hvad stiller vi op over for, at flere og flere børn i Danmark mistrives?
  • Kan det passe, at tre ud af fire voksne danskere har syge tænder?
  • Hvornår bør man dele sine sundhedsoplysninger for at skabe bedre behandlinger?

Programmet tæller også debatter om uddannelse og vækst.

Se hele programmet her.

kontakt

Hvis du vil vide mere

Jon Bøge Gehlert,
Presserådgiver
T *
M 2115 2910
E jbg@regioner.dk
jon.png
folkemøde 2017

Årets første valgfest

På Folkemødet inviterer vi sammen med KL, Foreningen Folkemødet og Bryggeriforeningen til årets første valgfest i anledning af kommunal- og regionsvalget den 21. november 2017. Mød kommunal- og regionspolitikere til quiz og en valg-skål i det grønne. Det sker på Folkemødet torsdag aften kl. 18.

relaterede nyheder

Læs mere

Anbefalinger klar for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen

Færre patienter skal falde mellem to stole i sundhedsvæsnet og flere skal hjælpes i eget nærmiljø og undgå indlæggelser. Udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, bestående af KL, Danske Regioner og staten, er nu klar med 20 konkrete anbefalinger til, hvordan det nære sundhedsvæsen skal udbygges til gavn for patienterne.

Læs mere

7 ud af 10 mødre: Ok med forskelligt antal konsultationer til gravide

Antallet af konsultationer bør i højere grad afstemmes efter den gravides behov, mener et stort flertal blandt kvinder, der har født i løbet af de sidste to år. 71 % synes, at mere variation i antallet af konsultationer er på sin plads. Det viser en måling, som Epinion har lavet for Danske Regioner.

Læs mere

Børn bygger fremtidens hospital med 500.000 LEGO-klodser

Hvad sker der, når man giver 137 børn en halv million LEGO-klodser, og giver dem besked på at bygge fremtidens hospital? Det kan man se torsdag eftermiddag på Folkemødet, når Danske Regioner inviterer til indvielse af fremtidens hospital

Læs mere

Ny aftale med fodterapeuter sikrer højere kvalitet for patienter

Danske Regioner og Danske Fodterapeuter har netop indgået en ny overenskomstaftale. Med aftalen får patienterne generelt højere kvalitet, og diabetespatienter får bedre vejledning om fodsårsbehandling, siger Bo Libergren, chefforhandler for Danske Regioner

Læs mere