Børn bygger fremtidens hospital med 500.000 LEGO-klodser

Hvad sker der, når man giver 137 børn en halv million LEGO-klodser, og giver dem besked på at bygge fremtidens hospital? Det kan man se torsdag eftermiddag på Folkemødet, når Danske Regioner inviterer til indvielse af fremtidens hospital

Det bliver kaldt Danmarkshistoriens største byggeprojekt siden kirkebyggeriet i 1100-tallet. Frem mod 2025 bygger, ombygger og gentænker vi vores hospitaler, så de bliver tidsvarende og mere effektive. Alt sammen for at give patienterne en endnu bedre behandling end i dag.

Men hvordan ser fremtidens hospital egentlig ud? Hvordan får man processerne til at spille endnu bedre sammen end i dag? Hvordan bygger man, for at få skabt patientforløb med større værdi og bedre kvalitet for den enkelte? Det vil vi gerne fortælle mere om.

I samarbejde med LEGO byder Danske Regioner velkommen til indvielse af fremtidens hospital torsdag d. 15 juni kl. 18.00 i Danske Regioners telt (F3) på Folkemødet. I tidsrummet mellem 13.00 og 18.00 vil syv folkeskoleklasser give deres bud på, hvordan man forvalter de 41 milliarder der er afsat til reformationen af det danske sundhedsvæsen. 

Arrangementet på Folkemødet er blot et af mange i den kommende tid. Søndag d. 3 september slår 18 af landets nye hospitaler dørene op for hele Danmark, så man kan se, at vi er klar, hvis uheldet er ude.

 

Kontakt os

Hvis du vil vide mere

Kontakt os

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

2,3 millioner kroners rabat på fælles indkøb af bleer

De regionale hospitaler og institutioner bruger læssevis af bleer, så hvad er mere naturligt end at sikre sig mængderabat? 15 millioner bleer lød ordren på ved sidste udbud – og de mange bleer gav en samlet rabat på 2,3 millioner kroner.

Læs mere

Historisk skifte i styring af hospitaler

Det er lykkedes os at få afskaffet produktivitetskravet, og fra årsskiftet har vi med regeringen aftalt en helt ny måde at styre sundhedsvæsnet på: Nærhedsfinansiering, der skal skabe et bedre og mere sammenhængende sundhedsvæsen for borgerne, skriver Stephanie Lose og Ulla Astman.

Læs mere

Regionerne er klar til at omstille sundhedsvæsenet

Et bedre og mere nært sundhedsvæsen kræver høj kvalitet og specialiseret sundhedsekspertise. Det har regionerne, og det stiller vi gerne til rådighed, siger Stephanie Lose, formand i Danske Regioner, i forlængelse af statsministerens bebudede sundhedsreform efter sommerferien. Regionerne er i fuld gang med at omstille sundhedsvæsenet på borgernes præmisser.

Læs mere

Flere med blodpropper i hjernen får dyr behandling

Flere patienter end tidligere antaget har gavn af specialiseret behandling, hvis de får en blodprop i hjernen. Hjælpen kan redde liv, og patienter kan undgå alvorlige følger. ”Behandlingen er god, men dyr, og det er én af grundene til, at vi nu efterlyser et væsentligt økonomisk løft fra staten”, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman.

Læs mere