EU giver millioner til udvikling af danske virksomheder

Projekter med dansk deltagelse har klaret sig godt ved bevillingen af penge fra EU. Otte ud af 66 projekter har dansk deltagelse.

- Danske virksomheder har gode muligheder for vækst, for vi får dobbelt så mange midler, som vi kunne forvente i forhold til vores befolkningstal. Sådan lyder det fra en tilfreds næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk. Han henviser til, at EU’s program ”Interreg Europe” nu har besluttet, hvilke regioner og internationale projekter, der skal have del i det samlede beløb på 93 mio. euro.

Region Midtjylland får blandt andet henved halvanden mio. kr. til den danske del af et projekt, der skal udvikle fødevarevirksomheder her og i blandt andre Holland, Italien og Ungarn.

Region Midtjylland betegnes ofte som Danmarks fødevareregion nr. 1, da den med virksomheder som både Arla, Danish Crown og Dupont står stærkt på området. Regionen står desuden for cirka 40 procent af eksporten og fødevarejobbene herhjemme.

Der er gode muligheder for vækst, netop i den danske fødevarebranche. De regionale vækstfora har understøttet fødevarevirksomheders udvikling i hele landet, og der er skabt mange ekstra arbejdspladser. Regionerne og Danmarks Statistik har målt effekten af de regionale investeringer fra 2011-2015. På fødevareområdet har de deltagende virksomheder skabt godt 400 ekstra arbejdspladser og en meromsætning på 3 mia. kr. sammenlignet med lignende virksomheder, der ikke deltog.

- Det er vigtigt, at vi sætter ind og måler effekten dér, hvor det gør en forskel, både når det gælder regionale og internationale projekter, for i sidste ende er målet jo vækst og flere arbejdspladser, siger Jens Stenbæk.

Læs mere om Interreg Europe

EU’s Interreg Europe-program 
Danske Regioner om det interregionale samarbejde 
Otte EU-projekter med dansk deltagelse (PDF)

KONTAKT

Hvis du vil vide mere

Jens Stenbæk,
Formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde, regionsrådsformand
T 20 37 11 98
M 20 37 11 98
E jenst@regionsjaelland.dk
Jens Stenbæk
Kontakt

Hvis du vil vide mere

Relaterede nyheder

Læs mere

Regioner til unge: Der er fremtid i teknik og naturvidenskab

Danske Regioner sætter ind for at få flere af de unge til at vælge fx ingeniørstudiet.
- Vi skal gøre som i Holland hvor langt flere vælger uddannelser indenfor det naturvidenskabelige og tekniske område. Det forhindrer mangel på de rette kompetencer i at blive en barriere for vækst, siger næstformand i Danske Regioner, Stephanie Lose.

Læs mere

Langsomt internet koster Danmark op mod 30.000 jobs

En ny analyse fra Danske Regioner viser, at dårlige internetforbindelser koster op mod 30.000 nye arbejdspladser og 24 milliarder kroner i bruttonationalprodukt. Over 370.000 husstande og virksomheder har ikke adgang og abonnement til bredbånd med en hastighed på minimum 100/30 Mbit/s.

Læs mere

Anbefalinger rammer hovedet på sømmet

Kravene på arbejdsmarkedet stiger, men paradoksalt nok bliver færre efteruddannet. Det kan blive dyrt for Danmark. En ekspertgruppe nedsat af regeringen peger nu på, hvordan flere får den rigtige efteruddannelse.
- Anbefalingerne rammer hovedet på sømmet og bør direkte med i trepartsforhandlingerne, lyder det fra næstformand Stephanie Lose fra Danske Regioner

Læs mere

Brexit kan slå hul i kassen hos de regionale vækstfora

Med briternes farvel til EU kan pengeposen blive mindre, fordi briterne i dag yder mere end de modtager. EU-Kommissionen forventer skarp konkurrence om midlerne, når EU’s næste syv-årige budget skal forhandles på plads. Hvis det står til Det Europæiske Regionsudvalg, skal der dog fortsat være penge til EU-investeringer i alle regioner i EU.

Læs mere