Danske Regioner er glade for stramninger overfor forsikringsselskaber

Fra 1. juli kan borgerne være sikre på, at private sygdomsoplysninger forbliver private. Folketinget har strammet og præciseret reglerne om de oplysninger, forsikringsselskaber og pensionskasser kan bede om

- Vi er glade for, at justitsministeren har sikret, at gentest forbliver lukket land for forsikrings- og pensionsselskaber. Det er vigtigt, at borgerne kan føle sig trygge, når de får en gentest, der kan indeholde meget følsomme og private oplysninger, siger næstformand i Danske Regioner, Jens Stenbæk.

Danske Regioner ønsker at være i front, når genetiske tests i fremtiden kan bruges til at målrette f.eks. medicinsk behandling, så patienter får mere effektiv medicin og kan undgå mange bivirkninger.

- Borgere skal ikke være bekymrede for hverken økonomien eller at genetiske oplysninger havner hos forsikringsselskaberne, siger Jens Stenbæk.

Med den nye lov, der træder i kraft den 1. juli 2016 har justitsministeren yderligere strammet forsikringsselskabernes muligheder for at spørge en kunde om familiens sygdomshistorie.

- Også den del er vigtig, for det er ikke rimeligt, at straffe udvalgte borgere på baggrund af deres families sygdom, siger Jens Stenbæk.

- Borgerne kan nemlig gøre rigtig meget selv for at forhindre for eksempel diabetes, så derfor er folketingsbeslutningen helt på sin plads, tilføjer Jens Stenbæk.

KONTAKT

Hvis du vil vide mere

Jens Stenbæk,
Formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde, regionsrådsformand
T 20 37 11 98
M 20 37 11 98
E jenst@regionsjaelland.dk
Jens Stenbæk
Kontakt

Hvis du vil vide mere

relaterede nyheder

Læs mere

Fire milliarder kroner skal investeres i ny sundhedsteknologi

Ny teknologi og nye muligheder buldrer frem både i samfundet generelt og på sundhedsområdet. Danske Regioner foreslår nu at investere fire milliarder kroner i de sundhedsteknologiske muligheder.
"Vi kan foregribe sundhedsudfordringerne og sikre endnu bedre hjælp til borgerne", siger Stephanie Lose, formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde.

Læs mere

Vi kan sikre bedre patientbehandling med Folketingets nye dataprincipper

Alle partier i Folketinget har vedtaget syv principper for brugen af sundhedsdata. Principperne støber et solidt fundament, men der er behov for at arbejde offensivt videre for at sikre bedre behandlinger, siger Bent Hansen, formand i Danske Regioner.

Læs mere

Nye teknologiske løsninger på vej til patienterne

Tryghedsskabende senge i psykiatrien, gravide med komplikationer, der følger egen graviditet hjemmefra, og nye produkter til kræftbehandling. "Ny teknologi sikrer bedre behandling, men vi skal have alle med", siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Læs mere

Patienter oplever et lyttende personale på landets akutmodtagelser

De fleste borgere, der i 2016 besøgte akutmodtagelse eller akutklinik med mindre skader oplevede at personalet var lyttende. Men de efterlyser bedre kommunikation om, hvordan deres ventetid udvikler sig. "Det skal vi blive bedre til", fastslår Ulla Astman, formand for Danske Regioners sundhedsudvalg.

Læs mere