Speciallæger skal fordeles over hele landet

Danske Regioner tager nu et nyt redskab i brug for at sikre en ensartet lægedækning over hele landet. På tre af landets store hospitaler skal antallet af speciallæger fastfryses, så det bliver attraktivt for ledige speciallæger at søge til andre hospitaler.

1. januar 2019 skal antallet af speciallæger på tre af landets store hospitaler meget gerne være det samme, som det er ved det kommende årsskifte.

Danske Regioners bestyrelse, der består af regionsrådspolitikere fra hele landet, besluttede i går til en fastfrysning af speciallægestillinger på universitetshospitalerne omkring de tre største byer i Danmark.

Formålet er at sikre lægedækningen på sygehuse i hele landet, hvor der nogle steder i dag er problemer med at rekruttere læger til ledige stillinger.

- Jeg er meget glad for, at vi på tværs af landets fem regioner har kunnet finde fælles fodslag med det formål at løse en meget vanskelig problematik. Den her problematik går på tværs af regionsgrænserne, og derfor er det et stærkt signal, at vi nu står sammen om at løse udfordringerne, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

Fordelingen af speciallæger rundt i landet har i en årrække voldt problemer, og enkelte steder i landet har det sågar været nødvendigt at lukke specialer på grund af manglen på læger. Fastfrysningen er tænkt som et midlertidigt forsøg på at løse udfordringen, og den toårige periode skal bruges til at tænke nye tanker.

- Vi er ansvarlige for et samlet sundhedsvæsen i hele landet, og derfor skal der findes mere permanente løsninger på problematikken. Det er godt, at vi nu har en deadline for at få skabt en varig løsning på problemet, siger Bent Hansen.

Han håber desuden, at fastfrysningen hurtigt vil have effekt på de hospitaler, der i dag efterspørger speciallæger til ledige stillinger.

- Jeg er med på, at der bliver tale om en vanskelig ledelsesopgave på de berørte hospitaler, der i en periode skal tænke sig ekstra godt om, når de rekrutterer. Til gengæld er det mit håb, at landets øvrige hospitaler hurtigt vil kunne mærke en effekt i form af flere ansøgere til de stillinger, der måtte være, siger Bent Hansen.

 

Link til informationsbrev til regionerne

kontakt

Hvis du vil vide mere

Ole Lund Jensen, centerchef
Center for forhandling, aftaler og overenskomster
T: 3529 81 43
M: 2172 8197
E: olj@regioner.dk

 

KONTAKT

Hvis du vil vide mere

Bent Hansen,
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T 78 41 00 10
M 40 31 37 07
E bent.hansen@rr.rm.dk
Bent Hansen (2)
relaterede nyheder

Læs mere

Patienter skal kunne beholde penge, de får i erstatning

Reglerne bliver ændret, så patienter får udbetalt erstatninger uden at risikere at skulle betale pengene tilbage, hvis regionen anker. - En fornuftig ændring, der skaber ro for patienterne, siger formanden for Danske Regioners sundhedsudvalg, Ulla Astman.

Læs mere

Gebyr til patienter, der ikke møder op, har ingen effekt

Forsøg med at udstede gebyr ved udeblivelser på hospitalsafdelinger i Silkeborg og Viborg, har ikke fået flere til at overholde aftaler: – Vi har fået afklaret, at det ikke virker at afkræve patienter 250 kroner i straf, så vi satser nu på andre metoder for at få flere patienter til at møde op, siger formand for Danske Regioner, Bent Hansen.

Læs mere

Danske Regioner inviterer til dialog om svangreomsorgen

Danske Regioner har foretaget en faktuel kortlægning af svangreomsorgen. Kortlægningen viser blandt andet at antallet af fødsler i Danmark er stigende. Det gælder også antallet af fødsler med komplikationer. Det er en udvikling som sundhedsvæsenet skal tage hånd om. Derfor er der grund til at se på arbejdstilrettelæggelsen på området og på nye løsninger.

Læs mere

Patienterne føler sig godt behandlet hos de praktiserende speciallæger

98 procent af patienterne hos de praktiserende speciallæger er tilfredse med behandlingen og vil anbefale den speciallæge, de har besøgt, til andre. Det viser en ny landsdækkende undersøgelse, som Danske Regioner og Foreningen af Praktiserende Speciallæger (FAPS) har gennemført.

Læs mere