Bedre transport og infrastruktur for pengene

Vi skal have mere ud af den infrastruktur og den transport, vi har i dag. Sådan lød det fra både politikere, eksperter og interesseorganisationer på transportkonferencen Fremtidens Transport IV. Mobilitetsplanlægning er et oplagt værktøj

De næste års transportpolitik bliver præget af, at tiden og midlerne ikke er til nye store infrastrukturprojekter. Nu handler det om at tilrettelægge infrastrukturen, så vi får mest mulig og bedst mulige trafikløsninger inden for de givne rammer.

Der er de seneste år sat gang i mange store projekter, men i de næstkommende år vil der ikke være penge til noget lignende, lød meldingen fra transportminister Henrik Dam Kristensen, da han i denne uge deltog i konferencen Fremtidens Transport IV.

For fjerde gang arrangeres den årlige konference om Fremtidens Transport af blandt andre Danske Regioner, og Gitte Bengtsson, regionalpolitisk direktør i Danske Regioner, satte i sit indlæg fokus på behovet for at få mere sammenhæng, såvel i transportpolitikken generelt, som i den kollektive trafik:

- I regionerne er vi meget optaget af, hvordan vi kan få en effektiv mobilitet, der tager udgangspunkt i den enkelte virksomheds og medarbejders behov. Det er helt afgørende for den regionale vækst. Der er behov for at gå videre med mobilitetsplanlægning. Og vi kommer til at se meget mere på, hvordan de enkelte transportformer kan tænkes bedre sammen - både for gods og for persontransport, sagde Gitte Bengtsson.

Gitte Bengtsson opfordrede derfor alle parterne i transportpolitikken og på mobilitetsområdet til at arbejde mere sammen på tværs.

Også de trafikpolitiske ordførere, der deltog i den afsluttende paneldebat, havde øjnene rettet mod en mere effektiv mobilitet. Tre ud af de fire ordførere, der var til stede, udpegede mobilitetsplanlægning som et af de vigtigste tiltag, det bliver nødvendigt at tage fat på i de kommende år.  

Læs mere:

 

Senest opdateret  25-01-2012
Oprettet 25-01-2012

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakt

Gitte Bengtsson
Regionalpolitisk direktør
T: 35 29 81 67
M: 20 60 69 78
gib@regioner.dk
Gitte Schmidt
Kommunikationsrådgiver
M: 41 13 46 23
gsc@regioner.dk