Pressemeddelelse: Kræftbehandling vigtigere end åreknuder

Indenrigs- og Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussens forslag om, at patienterne skal have ret til privat behandling efter blot en måneds ventetid mod to måneder i dag, er ude af trit med virkeligheden. Det mener formanden for Danske Regioner Bent Hansen

”Forslaget lyder besnærende, men det er ikke sagligt begrundet. Man kan frygte, at det fører til overbehandling, hvis fristen sættes ned til to måneder. Nogle sygdomme går jo over og skal ikke opereres. Samtidig skal vi turde begynde på en prioriteringsdiskussion, når vi nu ikke har uanede økonomiske ressourcer og uanede mængder af personale,” siger Bent Hansen.

Han peger på, at der i øjeblikket mangler 1000 speciallæger og 1000 sygeplejersker.

”Vi vil få den ene enkelthistorie efter den anden, når der bliver problemer med at overholde fristen. Det går simpelthen ikke. Vi kan jo se, hvilke problemer vi har for øjeblikket på området for livstruende sygdomme”, siger Bent Hansen.

Han peger på, at det vigtigste må være, at patienter med livstruende sygdomme altid må komme i første række og så må de mindre vigtige sygdomme som åreknuder komme i anden række.

”Det betyder, at vi skal turde sige til folk, at de bliver nødt til at vente tre måneder, hvis det ikke generer dem i hverdagen, og hvis de kan passe deres arbejde og leve deres liv, stort set som de plejer”, siger Bent Hansen.

Han peger også på, at det vil være en bekostelig affære at sætte ventetiden ned fra to til en måned.

”Vores beregninger viser, at det vil øge sygehusudgifterne med i størrelsesordenen en milliard kroner. Og de penge mener jeg kan bruges meget bedre andre steder i sygehusvæsenet”, siger Bent Hansen.

Senest opdateret  12-12-2006 af Lars Herning
Oprettet 08-03-2010 af Lars Herning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kontakt

Bent Hansen
Formand for Danske Regioner, regionsrådsformand
T: 78 41 00 10
M: 40 31 37 07
bent.hansen@rr.rm.dk
 
 
 
 
 
 

RSS - emneord

Sundhedsvæsen
Sygehuse